Summa Stagemarkt

Vandaag was ik op de stagemarkt van de opleiding Sociaal Cultureel Werk op het Summacollege. De markt werd georganiseerd door 3e jaars studenten en was bestemd voor de 1e jaars. Samen met onze stagiaires Levi en Talip bemande ik een halve kraam.

Met Levi en Talip op de stagemarkt

Naast het ‘scouten’ van nieuwe stagiaires was het ook een warm weerzien van (oud)collega’s en een van mijn oud stagiaires; Youssef.

Wanneer etnische profilering het nieuws haalt, denk ik altijd aan Youssef. Met hem heb ik twee keer meegemaakt dat hij staande werd gehouden zonder dat hier een aanleiding voor was. Een vriendelijke, serieuze, hardwerkende jongeman. Youssef vertelde me wat dit met hem deed en hoe dit hem krenkte en kwetste. Ik zag woede en verdriet om voorrang vechten. Youssef bleef overigens altijd uiterst beleefd en correct.

Youssef werkt nu als jongerenwerker en vertelde daar dat ik hem het vak geleerd heb (net zoals ik dat over Marc zeg). Ik nuanceerde dat (terecht) en zei dat ik hem weinig heb hoeven leren.

Youssef en Jimmy liepen samen stage zo’n vijf jaar geleden. Twee natuurtalenten en échte jongerenwerkers (veel studenten hebben moeite met de vrijheden (het gebrek aan structuur) en het straatwerk die bij het beroep horen). Ik ben dan ook niet verbaasd dat beiden een baan binnen het jongerenwerk hebben gevonden… wel een beetje trots.

Dank voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Johnny

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *