Een date met Justitie

Vorige week hadden Said, Tarik en ik een date met justitie… Op de brave manier, welteverstaan. We waren (net als een aantal andere organisaties) uitgenodigd op het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. Hier gingen we in gesprek over onze ideeën op justitieel gebied in combinatie met het sociaal domein.

Om 5.45uur kwam Tarik mij thuis ophalen en vertrokken we met de auto naar station Blerick. Hier vertrok de trein om 6.06uur. Met z’n tweeën namen we de vragen nog eens door en kletsten we wat bij.

Rond 6.45uur stapten we in Eindhoven over op de trein naar Den Haag. Hier voegde Said zich bij ons. So far, so good…

Na Breda ging de trein defect (het begon met een kapotte verwarming) en kwamen we stil te staan. Volgens onze planning zouden we een speling hebben van drie kwartier, maar het leek er steeds meer op dat we te laat zouden gaan komen, en niet zo’n beetje ook.

Op hoop van zegen mailde ik onze contactpersoon met de mededeling dat we vertraagd waren en het nummer, waarop ze mij kon bereiken. Blijkbaar begint deze dame eerder met het lezen van haar mail (het was pas 8.00uur) dan ik, want al snel werd ik gebeld. De dame was even flexibel als begripvol en we konden onze afspraak met een halfuur verlaten.

Om 9.15uur kwamen we aan op station Den Haag Centraal. We haastten ons naar het juiste ministerie, waar de pasjes al voor ons klaar lagen.

Het leek alsof we in een of andere advocatenfilm zaten. Omhoog naar de 36e verdieping liepen diverse goed gekleedde, abn-sprekende, vriendelijke mensen de lift in en uit.

“Goedemorgen.” “Naar welke verdieping mag u?” “Fijne werkdag.” “Tot ziens.”

Eenmaal boven zat er een delegatie van 7 personen op ons te wachten. Aan hen mochten we onze visie en ideeën presenteren. Na een halfuur vetrokken we – ivm ons werk als bwo-ers – weer terug naar Venlo. 5 Uur reizen voor een gesprek van 30 minuten…

Het bleek de moeite. In 2018 krijgen we het vertrouwen, de kans en de mogelijkheden om onze ideeën concreet te maken. Tegen die tijd zal ik hier zeker een blog aan wijden!

Dank voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Johnny

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *