Mozes

Rachid en ‘Mozes’ – twee actieve venlonaren die zich o.a. met hart en ziel inzetten voor de jeugd – wonen in een niet nader te noemen appartementencomplex aan de Costa del Sol van Venlo… tussen de senioren.

Op zich niet heel bijzonder, maar de laatste weken zijn er ontwikkelingen die het waard zijn om opgetekend te worden.

Sinds enige tijd zetten Rachid en Mozes (niet zijn echte naam, maar door de ouderen zo genoemd) maandelijks het papier van de bewoners buiten, omdat dit voor vele seniore bewoners te zwaar is. In ruil hiervoor helpt o.a. Jan hen mee met andere klusjes zoals het repareren van de fiets.

Laatst liet Jan de rioleringsdienst bij Rachid binnen, toen deze er niet was. Na afloop vroeg Jan;
“Waar is Mozes eigenlijk?”
“Die is de zee aan het splijten 😂.” Aldus Rachid.
“Ik wou jullie namelijk vragen of jullie op de zaterdag mee willen helpen in de gemeenschappelijke tuin.”

Dit verhaal vond ik niet alleen grappig, maar staat voor meer. Een micro-voorbeeld van een gemeenschap waar ik in geloof. Waarin bewoners van verschillende generaties, met verschillende achtergronden langs elkaar en met elkaar wonen. Die elkaar helpen vanuit hun eigen talenten met elkaars hulpvragen.

Alledrie hebben hier wel moeite voor gedaan, hebben elkaar gevonden door open voor elkaar te staan, door nieuwsgierig te zijn in elkaars verhaal. Door bruggen te bouwen in plaats van zeeën te splijten😉!


Dank voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Johnny

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *