Ontmoeting en Afscheid

Ontmoeting
Werken met mensen is het mooiste werk dat er is. In het kader van mijn werk ontmoet ik wekelijks nieuwe mensen en hoor ik dagelijks verhalen. Mooie, vrolijke, maar ook schrijnende verhalen. Telkens weer verbaas ik me over de kracht die in mensen schuilt.

Over ontmoeting gesproken. Laatst ontmoette ik (via Rachid) Robert. Iemand van mijn leeftijd die ik kende van gezicht. We kwamen op dezelfde plekken en bevonden ons in dezelfde sociale kringen. Toch kwam het nooit tot een echt gesprek. Tot twee weken geleden…

Rachid en ik ontmoetten Robert in de Loco bij mijn jeugdkameraad Richard. We hadden het over een mogelijke workshop en al snel zaten we op één lijn over het doel; jongeren hun talenten leren ontdekken en laten zien dat je hier succesvol in kunt zijn.

We sloten dit hoofdstuk af en ons gesprek veranderde naar filosoferen over het leven. Voor we het wisten was het weer 2 uur later. Soms is er die klik…

Het is mooi dat mensen zich in willen zetten voor de buurt, het dorp of de stad. Maar stiekem vind ik de motivatie – die per persoon verschilt – nog interessanter.

Afscheid
Het tegenovergestelde van ontmoeten is afscheid nemen. Tevens onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe moeilijk en oneerlijk dat soms ook is.

Deze week namen we afscheid van Jeffrey. De grote man met het nog grotere hart. Een gewaardeerde vrijwilliger in een van onze mooie huizen van de wijk.
Toen wij begonnen – zonder kantoor en met slechts een prepaid telefoon – waren we welkom in de Zuidpilaar. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Ruud, Jenny en niet in de laatste plaats Jeffrey maakten het als een warm bad.

Jeffrey hielp mensen. Met hun problemen, maar ook door zich in te zetten voor de jeugd. Hij begon de opleiding; Maatschappelijk werk en dienstverlening met passie en vertrouwen in het behalen van een diploma. Het mocht helaas niet zo zijn…

Zoals Tarik het al schreef: ‘We gaan je missen, man!’

Dank voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Johnny

 

Ps: foto gebruikt met goedkeuring van de nabestaanden

1 antwoord
  1. Heman
    Heman zegt:

    Dat is inderdaad wat ons vak bewonersondersteuning met zich meebrengt, Fantastische dingen met bewoners maar ook de trieste zaken, dat hoort immers bij het leven. Jeffrey heb ik ook gekend als een betrokken vrijwilliger met het hart op de goede plek. Ik wens de nabestaanden veel sterkte.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *